Sjekkereplikker

Fungerer sjekkereplikker?

Myten om sjekkereplikker

En alt for vanlig misoppfatning i hva det vil si å være dyktig i sjekking er at man skal kunne droppe heftige sjekkereplikker, plukket fra en lang liste av replikker som er innøvd på forhånd. Ivrige menn ønsker å vite hvilke gullkorn er det som får jentenes hjerter til å smelte og sjarmerer de helt fram til sengekanten. “Hvilke sjekkereplikker funker best?” “Hva må jeg si for at ho skal bli gira?” Slike spørsmål avslører et veldig galt tankesett mange har som utgangspunkt når de begir seg ut på sjekkekunstens bane.

La det være helt klart. Sjekkereplikker i seg selv fungerer ikke! I dette innlegget skal vi avkle denne myten om at sjekking består av magiske sjekkereplikker som fungerer på alle jenter i alle situasjoner.

Signalene bak en sjekkereplikk

For det første, sjekking bør ikke IKKE bestå av å levere skriptede sjekkereplikker. Å spør om det gjorde vondt da hun falt fra himmelen viser bare at du ikke har noe ekte å tilby av deg selv, og må heller støtte deg til klisje-replikker som aldri har fungert før og vil heller ikke fungere i fremtiden. Om det signaliserer ut noe som helst så er det en usikker person med dårlig erfaring og kanskje lav sosiale ferdigheter. 

For den andre, hensikten med å ha en flørtende dialog er ikke hva du sier men hvordan du fremstår når du sier det. Tenk på hvilke underliggende signaler du avslører om deg selv under samtalen, slik som dine sosiale egenskaper, mentale alder, sans for humor og kvalitet som partner. Som det sies “Show, dont tell!”. Her ligger også hemmeligheten i selve sjekkereplikkene. Det spiller mindre rolle hva du sier så lenge det du sier blir uttrykt med enorm selvtillit og smittsomt engasjement i både stemmen og kroppsspråket ditt.

Det vil også si at lenge før du har ytret ditt første ord så har din atferd, din klesstil, din vennekrets, ditt kroppsspråk og ansiktsuttrykk gitt ut mange tegn på dine kvaliteter. Har du gjort alt feil hittil, så hjelper det lite å starte samtalen med en simpel sjekkereplikk.

I stedet for sjekkereplikker

Det skal likevel sies at noen replikker fungerer bedre enn andre, og kan gjenbrukes i ulike situasjoner. Det er fremdeles viktig å vite når man skal bruke de og at du kommer fram som genuin og ærlig. Jenter er ikke dumme. De plukker nok opp flere falske uttrykk fra deg enn det du selv er bevisst på blir sendt ut. Gjenspeiler replikkene en person som er usikker eller full av selvtillit? Oppfattes du som mekanisk og kalibrert eller en ekte, varm og karismatisk person?

Kvinner er heller ikke identiske mekaniske roboter som responderer automatisk positivt til dine sjekkereplikker. Tro det eller ei, jenter er forskjellige, med ulik humor, preferanser og grad av kresenhet. Selv om en replikk fungerte utmerket en gang, betyr ikke dette nødvendigvis at den vil fungere på alle jenter, hver gang. Til og med en og samme jente kan variere sin respons avhengig av hennes situasjon. Kanskje hun har hatt en dårlig dag og ikke klarer å engasjere seg. Kanskje hun allerede har fått servert mange lignende sjekkereplikker tidligere på kvelden. Det er din oppgave å plukke opp slike signaler og vurdere hvilken replikker hun muligens vil motta som positive, oppmuntrende, og ikke minst tiltrekkende. 

Til slutt, mange tror at sjekking består av uærlige sjekkereplikker som brukes for å gi et bedre inntrykk av seg selv og for å manipulere jenter med seg hjem. Det stemmer heller ikke. Å bli god på sjekking betyr i stedet å kunne holde en spennende og flørtende samtale. Altså, ikke en som kan levere  flest mulig sjekkereplikker til flest mulige jenter i løpet av en kveld, men heller en som kan være en god samtalevert og styre dialogen i retningen hvor hun vil føle seg trygg og kjenne at det oppstår en varm forbindelse mellom dere.

Noen tips:

Her er noen viktige punkt som kan være lurt å tenke på neste gang du er i en flørtende samtale:

  • Finn fellestrekk som hun kan relatere seg til. Dette kan for eksempel være felles venner, musikksmak eller tv-serie. Dette vil styrke hennes trygghet til deg. 
  • Vis avslappende kroppsholdning. Ikke vær for ivrig men heller ikke for likegyldig og passiv i samtalen. Husk, uten innsats vil det heller ikke oppstå gnister.
  • Gjør samtalen underholdende og leken. 
  • Still spørsmål om henne.
  • Ikke minst lytt! Hun vil automatisk like deg mer og føle seg verdsatt dersom du faktisk hører på og er interessert i hva hun sier.
  • Responder med å validere hennes argument og kom med dine personlige meninger rundt temaet.
  • Vis sårbarhet og del en liten del av dine mer personlige sider. Ikke nødvendigvis dine aller største hemmeligheter men heller noe som viser at du har en mykere, og mer sårbar side. Hun vil da åpne seg mer til deg, som igjen vil betraktelig styrke kontakten mellom dere.
Share Button

Kommentarer