Edru

Hvordan sjekke edru på byen

By-kultur

Hverdagen for nordmenn flest består av relativt få sosiale interaksjoner med fremmede. I helgen gjelder det derfor å rive seg løs fra den edrue holdningen og komme seg i fest-stemning. Da trengs det ofte hjelp fra alkoholen. Sanser skal bedøves og hemninger skal overvinnes av rusen. Det man ikke turte å uttrykke i edru tilstand kan nå fyres løs i overdreven grad. Dette fest-ritualet gjennomføres slik at terskelen blir sunket og det er sosial akseptabelt å være mer eksentrisk, vise sterkere følelser, og ikke minst være mer flørtete. Skal du på byen er det ikke snakk om å dra dit edru. Ellers ville du vel ikke prøvd å sjekke opp en ukjent attraktiv person. Går det forferdelig galt kan du nemlig alltid skylde på fylla og fortsatt ha selvtilliten i behold.

Uten oppvarming fra sosiale interaksjoner tidligere i uken, med sansene hemmet av rus, og totalt uforberedt prøver du å sjekke opp den hotte jenta du har siktet deg inn på. Det sier seg selv at suksess-raten blir ekstremt lav. Du er mer eller mindre avhengig av flaks. Hadde det ikke vært fantastisk å ikke være avhengig av alkohol for å få en suksessfull tur på byen, og ende bedre, at du ikke var avhengig av flaks for å ende opp med den attraktive jenten på dansegulvet?

Fordeler med å sjekke edru

Før det nevnes hvordan du kan dra edru på byen og ha en suksessfull natt, la oss først nevne de mest åpenlyse fordelene. Etter en edru natt på byen slipper du hangoveren som får deg selv til å love å aldri drikke igjen. Så vil du selvsagt spare en stor sum penger. Disse to faktorene alene vil åpne mulighetene for deg til å kunne gå oftere ut å sjekke på byen og dermed øker sjansene for suksess.

En stor del av flørting er en test hvor du må vise at du har intellektuelle- og sosiale egenskaper til å lese andres emosjonelle tilstand og respondere deretter. Som edru på byen er dine sanser skjerpet til å bedre plukke opp andres kroppsspråk, ansiktsuttrykk og tonefall, og tolke korrekt hvilke emosjonell tilstand samtalepartneren din har. Risikoen er altså mindre for at du overser tydelige hint og signaler fra en interessert kandidat som kunne vært en stor mulighet. Spesielt de små ulike mikrouttrykkene som du kanskje ville ha oversett i påvirket tilstand blir raskt plukket opp. Nettopp fordi du er edru vil også din respons bli mer nøyaktig levert til hver enkelt person, samtale og situasjon.

Alkohol gjør deg nemlig ikke flinkere å sjekke, eller mer fysisk attraktiv. De fleste av oss blir nok mer utadvendte og sosiale, men er fremdeles like kalde og uerfarne i å fremvise sine beste attraktive verdier til det motsatte kjønn. Dagen derpå vil du som dro ut edru også kunne huske tydeligere tilbake på hva du sa, hva reaksjonen var, hva du gjorde riktig og hva som kunne blitt gjort annerledes som du skal huske på neste gang ved samme situasjon.

Din mentale tilstand

Den største utfordringen for de fleste med å være edru på byen er nok å bli for kjedelig og lite engasjert i øyeblikket. I hverdagen er vi mer opptatt å være i egne tanker enn til å engasjere oss i impulsive og tilfeldige samtaler med fremmede. I helgen stoler vi på at alkoholen henter igjen all den tapte sosiale erfaringen og gir oss egenskaper vi ikke har fått trent opp tidligere. Her har den norske by-kulturen låst seg fast. Heldigvis kan slike sosiale egenskaper og mentale innstillinger endres bevisst, og motkjempe at du får en sjenert og tilbakeholden innstilling som edru på byen. Hvordan? Det er dessverre ikke en av-og-på knapp som styrer dette. Du må starte tidlig med å komme gradvis inn i riktig modus. Fra en hverdagslig innstilling hvor hjernen er i et planlegging- og analytisk tankesett, til en innstilling hvor du lever i øyeblikket, er mer impulsiv, spontan og leken.

Begynn allerede tidligere på dagen, kanskje i butikken. Bli vandt til å søke mer etter øyekontakt. Let etter grunner til å komme med en kommentar til andre rundt deg. Selve kvelden på byen starter det øyeblikket du går ut døren. Tenk på deg selv som en stor kilde av positiv energi som stråler ut og smitter alle i ditt nærvær. Om det er buss-sjåføren, gjengen på gaten som skal samme retning mot byen som deg, den skeptiske dørvakten eller garderobe-vakten. Ved å starte tidlig med slike samtaler varmer du opp dine sosiale ferdigheter lenge før du må levere når det virkelig gjelder. Uten hjelp av alkohol i systemet vil modusen din skifte til at du gradvis blir mer utadvendt og responsiv i den sosiale dynamikken. Du er den som skaper godstemning, kommentarene dine vil komme automatisk uten anstrengelser. Når du endelig får øye på den vakreste skapningen du har sett på lenge så er du ikke kald i trøya, uforberedt eller forfjamset på hva du skal gjøre eller si. Sjekkingen faller naturlig, selv om du altså er klin edru.

Fake it until you make it

Nattklubbene krever at du er mer høylydt og pågående, som kanskje ikke vil falle deg så naturlig i starten. For å unngå å bli slått tilbake av høy musikk og mange mennesker bør du komme det i forkjøpet, hoppe rett i det og oppsøke kontakt ved første ankomst i nattklubben. Skap en holdning som om du eier stedet og vil dele det med alle. Ikke stå i et hjørne og ‘vær på utkikk’. Beveg deg gjennom nattklubben, ta plass, og bli sett. Sex er heller aldri et slutt-mål i hodet ditt. Alt du ønsker er å skape mer latter og godstemning enn det var før du entret nattklubben. Sex er bare hva det ofte fører til.

Share Button

Comments