Edru

Hvordan sjekke edru på byen

Bykultur

Hverdagen for nordmenn flest består av relativt få sosiale interaksjoner med fremmede. I helgen gjelder det derfor å rive seg løs fra den edrue holdningen og komme seg i feststemning. Helst med hjelp av alkohol. Sanser skal bedøves og hemninger skal overvinnes av rusen. Det man ikke turte å uttrykke i edru tilstand kan nå fyres løs i overdreven grad. Dette festritualet gjennomføres for at terskelen blir sunket og det blir sosial akseptabelt å være mer eksentrisk, vise sterkere følelser og ikke minst være mer flørtete. Skal du på byen er det ikke snakk om å dra dit edru. Hvordan skulle du da ha klart å sjekke opp en ukjent attraktiv person? Skulle det likevel gå forferdelig galt kan du alltid skylde på fylla og fortsatt ha selvtilliten i behold.

Uten å ha varmet opp med sosiale interaksjoner fra tidligere i uken, med sansene hemmet av rus og totalt uforberedt prøver du å sjekke opp den hotte jenta du har stirret alt for lenge på. Det sier seg selv at suksess-raten blir ekstremt lav. Du er mer eller mindre avhengig av flaks. Hadde det ikke vært fantastisk å ikke være avhengig av alkohol for å få en suksessfull tur på byen, og ende bedre, at du ikke var avhengig av flaks for å ende opp med den attraktive jenten på dansegulvet?

Fordeler med å sjekke edru

Før det nevnes hvordan du kan dra edru på byen og ha en suksessfull natt, la oss først nevne de mest åpenlyse fordelene. Etter en edru natt på byen slipper du den frykteligen hangoveren som alltid får deg selv til å love å aldri drikke igjen. Så vil du selvsagt spare en stor sum penger. Disse to faktorene alene vil åpne mulighetene for deg til å kunne gå oftere ut å sjekke på byen og dermed øker sjansene for suksess.

En stor del av flørting er en test hvor du må vise at du har intellektuelle- og sosiale egenskaper til å lese andres emosjonelle tilstand og respondere deretter. Som edru på byen er dine sanser skjerpet til å bedre plukke opp andres kroppsspråk, ansiktsuttrykk og tonefall, og tolke korrekt hvilke emosjonell tilstand samtalepartneren din har. Risikoen er altså mindre for at du overser tydelige hint og signaler fra en interessert kandidat som kunne vært en stor mulighet. Spesielt de små ulike mikrouttrykkene som du kanskje ville ha oversett i påvirket tilstand blir raskt plukket opp. Nettopp fordi du er edru vil også din respons bli levert med større presisjon, avhengig av personen, samtalen og situasjon du er i.

Alkohol gjør deg nemlig ikke flinkere å sjekke, eller mer fysisk attraktiv. De fleste av oss blir nok mer utadvendte og sosiale, men er fremdeles like uerfarne til å fremvise sine beste attraktive verdier til det motsatte kjønn. Dagen derpå vil du, som den edrue deltakeren, også kunne huske tydeligere tilbake på hva du sa, hvilken reaksjoner du fikk, hva du gjorde riktig og hva som kan gjøres annerledes neste gang du er i samme situasjon.

Din mentale tilstand

Den største utfordringen for de fleste med å være edru på byen er nok å bli for kjedelig og lite engasjert i øyeblikket. I hverdagen er vi mer opptatt å være i egne tanker enn til å engasjere oss i impulsive og tilfeldige samtaler med fremmede. I helgen stoler vi på at alkoholen henter igjen all den tapte sosiale erfaringen og gir oss egenskaper vi ikke har fått trent opp tidligere. Her har den norske bykulturen låst seg fast. Heldigvis kan slike sosiale egenskaper og mentale innstillinger endres bevisst, og forebygge en sjenert og tilbakeholden innstilling som edru på byen.

Hvordan? Det er dessverre ikke en av-og-på knapp som styrer dette. Du må starte tidlig med å komme gradvis inn i riktig modus. Fra en hverdagslig innstilling hvor hjernen er i et planlegging- og analytisk tankesett, til en innstilling hvor du lever i øyeblikket, er mer impulsiv, spontan og leken.

Begynn allerede tidligere på dagen, kanskje i butikken. Bli vandt til å søke mer etter øyekontakt. Let etter grunner til å komme med en kommentar til andre rundt deg. Selve kvelden på byen starter det øyeblikket du går ut døren. Tenk på deg selv som en stor kilde av positiv energi som stråler ut og smitter alle i ditt nærvær. Om det er buss-sjåføren, gjengen på gaten som går i samme retning mot byen som deg, blant folk som står i køen til nattklubben, den skeptiske dørvakten eller garderobe-vakten. Ved å starte tidlig med slike samtaler varmer du opp dine sosiale ferdigheter lenge før du må levere når det virkelig gjelder. Uten hjelp av alkohol i systemet vil modusen din skifte til at du gradvis blir mer utadvendt og responsiv i den sosiale dynamikken. Du er den som skaper godstemningen og kommentarene dine vil komme automatisk uten anstrengelser. Når du endelig får øye på den vakreste skapningen du har sett på lenge så er du ikke kald i trøya, uforberedt eller forfjamset på hva du skal gjøre eller si. Sjekkingen faller naturlig, selv om du altså er klin edru.

Nattklubbene krever at du er mer høylydt og pågående, som kanskje ikke vil falle deg så naturlig i starten. For å unngå å bli slått tilbake av høy musikk og mange mennesker bør du komme det i forkjøpet, hoppe rett i det og oppsøke kontakt ved første ankomst i nattklubben. Føl deg som hjemme og at du vil dele det med alle. Ikke stå i et hjørne og ‘vær på utkikk’. Beveg deg gjennom nattklubben, ta plass, og bli sett. Sex bør heller ikke være et sluttmål i hodet ditt. Alt du ønsker er å skape mer godstemning og latter enn det var før du entret nattklubben. Større mulighet for sex er bare hva det ofte fører til.

Share Button

Kommentarer