nettdating

Hvordan lykkes med nettdating

Nettdating er ganske nytt, men dating gjennom massemedier og sosiale medier strekker seg helt tilbake til kontaktannonser i avisen. Disse var og er ennå noe tabubelagte. Grunnen til dette er at de eller den personen som gjør dette, fremstår noe desperat. Det handler I stor grad om hvordan de fremstiller seg selv. Det er ofte ikke selve mediet som er problemet, men hvordan man demonstrerer sin personlighet igjennom det.

100.000 av normen og mennesker over hele verden bruker nettdating som en kommunikasjonsform for å få en date eller en kjæreste. I et ideelt samfunn, vill det det nok vært bedre om vi hadde mot til å ta initiativ til å snakke med alle vi synes virket interessante. Nettdating blir derfor utsetting av et møte, for å gjøre begge parter mer ”komfortable”. Fordelene med nettdating er at du kan treffe mange flere potensielle partnere, om du har en god profil. Ulempen med nettdating at mange synes det er vanskelig å få seg en date. Hvis du kan bruke nettdating, samtidig som du er sosial og kontaktsøkende ute i den ”virkelige” verden, kan du øke sjansene dine betraktelig.

Lag en profil

Før du starter med nettdating, kan det være lurt å plukke opp en bok om hvordan det motsatte kjønn tenker og psykologien bak attraktiv kommunikasjon. Jeg vil også på det sterkeste anbefale å ta en kurs i flørting og nettdating. Mange vil ”greie det selv” når det kommer til sjekking og flørting. Dessverre ser vi at veldig mange faller igjennom på sjekkemarkedet og ofte ender opp med en partner de ikke er fornøyd med. Særlig på med nettdating er det lett å se at menn generelt mangler kunnskap om det motsatte kjønn. Hvis du ikke har tilstrekkelig kunnskap om nettdating, vil du også resultatene basere seg på flaks. Når det er sakt, er det flere ting som er viktig i nettdating. Helheten i profilen din, hva som står i profilteksten, bildene dine, profilbildet og meldingene dine skaper et bilde av deg.

Profil og albumbilder 

Profilbildet ditt er det aller viktigste med nettdating. Bildet bør være det kjekkeste/peneste bildet av deg selv. De uten bilde eller bilder av dårlig kvalitet får ikke sin profil sjekket ut. Dette betyr at du må legge stor vekt på dette. Få noen du kjenner til å se gjennom flere bilder av deg, eller gå til en fotograf å ta noen gode bilder. I albumbildene dine, kan du presentere personligheten din. Tenk nøye på hva du har på deg, hva som skjer på bildet, hvilke situasjon det er i og bakgrunn. Er dette et produkt av hvordan du ønsker å fremstå, og gjør disse bildene deg attraktiv for nettdating?

Velg klær som beskriver deg som karakter. Er du classy, business, rocka, sporty, alternativ osv type? Desto mer ”alminnelig” du er, jo større flate av folk vil du treffe. Er du veldig alternativ får du en mindre flate. Dette har selvfølgelig sine variabler. Uansett hvilke type du er, bør det skinne igjennom at stilen, personligheten og utseende stemmer over ens med din karakter.

Profiltekst 

Når det kommer til profilteksten din og nettdating, har allerede bildene dine blitt tittet på. Personen som er inne på din profil har allerede skap seg et lite bilde av deg. I teksten burde du være tidvis være seriøs, tidvis være leken og morsom. Unngå å skrive standard CV som kunne vært hvem som helst. Husk at du er unik og det bør profilen din også være.

Hvis alle disse elementene er på plass, skulle det ikke være så vanskelig å skrive meldinger. Tenk på det sånn: desto mer tid du bruker på bildene dine og profilteksten, jo mindre må du overbevise på meldinger, gang på gang at du er en interessant person. Hvilke meldinger som får svar er allikevel ikke tilfeldig. Som mann kan du vise interesse uten å overbevise. Ikke tenk at du må kvalifisere deg, men at den du skriver med skal kvalifisere seg. Se om hun er bra nok for deg, isteden for å skryte henne opp i skyene.

De vanligste feilene 

Det er flere ting som går igjen som de vanligste feilene menn gjør med nettdating. Blant de vanligste feilene er dårlig profil høyt oppe på listen. Profilen er ofte lite gjennomført eller alt for standard. Menn lager unnskyldninger for at de er på nettsiden, eller ramser opp egenskaper og interesser som er veldig standard. Videre er lite gjennomtenkte bilder mye å se av. I motsetning til kvinner kan menn ha en tendens til å være mindre kritisk til hvordan de blir oppfattet, og er heller resultatorientert. Mange blir medlem av en nettdatingside for gøy, men blir værende uten å ta det mer seriøst.

Når det gjelder meldinger og hva man burde skrive, er menn ofte veldig uoriginale. De setter jenta/kvinnen mye høyere enn seg selv, noe som diskvalifisere mannen. For å få en jentes interesse er man avhengig av å utfordre henne. Hun liker spenningen mellom kan jeg få/kan jeg ikke får han, er han interessert/ikke interessert. Hvis man over kvalifiserer jenta i første melding ved å sende over the top komplimenter, er det ikke lenger interessante for henne. Et av de grunnleggende prinsipper innen flørting handler om gi og ta interesse. Begge må være med å ”skape kjemien” i en flørt. Kvinner/jenter vil ta den feminine posisjonen, hvis mannen tar den maskuline. Dette vil si at han leder an situasjonen(eks tar initiativ, bestemmer møtested for daten) men at han også gi jenta mulighet til å jage han.

Eksempler fra nettdating

Det er masser av eksempler på hvordan vi tror tiltrekning fungerer i nettdating, og hvordan det faktisk fungerer på nett. Jenter er mer objektive på internett enn hva de er i ”det virkelige” liv. Grunnen til dette er fordi vi ikke kan demonstrere stemmekvalitet, kroppsspråk sjarm og lignende over nett. Hva vi skriver og hvordan bildene våres fremstår, blir tolket gjennom hva ”vi ønsker å si” med dem og hva det subkommuniserer.

Du er for ung for meg

”Heisan! Du var en utrolig nydelig skapning, men kanskje litt du er litt for ungJ hehe, du kjenner kanskje lillebroren min eller søsteren minJ Hehe… Uansett, ble litt nysgjerrig på degJ Ha en strålende helgJ”  

Her er det mye som er galt. Sannsynligheten for at han får svar på dette er minimal. I innledningen starter han med en kompliment. Dette kan være bra, men komplementet er alt for utydelig og lite beskrivende. Ved å gi et kompliment som dette setter han jenta på en pidestall og skryter henne opp i skyene fra starten. Videre diskvalifiserer han seg selv ved å påstå at hun er for ung for han. At hun skal kjenne til lillebroren eller lillesøsteren hans, gjør ikke saken bedre. Hvis hun i så fall skulle kjenne hans lillebror eller lillesøster vil ikke dette skape noen tilknytning uansett. Fra hans side kan det virke som at dette vil skape et nærmere bånd mellom de to, men fra hennes siden kan dette oppfattes som han er alt for gammel for henne. Videre unnskylder han seg med ”hehe” noe som lett kan tolkes som usikker latter(dårlig selvtillit). ”Unnskyld at jeg er til”. ”Nysgjerrig” er også skrevet feil og meldingen gir henne ingen åpning for å svare tilbake. Hele meldingen er kun en observasjon av det han ser/oppfatter, ikke noe som skaper tiltrekning. Avslutningen og overbruk av smiley er veldig mye brukt og han settes i bås med alle de andre som ikke får svar.

Mann med mange kvaliteter

Hei! Hvordan går det med denne sjarmerende jenta? På en lørdagsnattetidJJ Jeg heter ….., 37 som er en ærlig, glad, kjekk, trofast, lojal, snill mann, som liker å reise, gå turer, slappe av, fotball, trening, sjølivet, og alltid å alltid kjekt å oppleve nye ting. Og med masse god humor J”

Denne meldingen starter også med å skryte henne opp. Det blir derfor ingen utfordring for henne å ”jakte” på han tilbake. At han er pålogget på en lørdagsnatt, vil subkommuniseres som at han er ensom, ikke sosialiserer og ikke har annet å foreta seg. Videre prøver han å ramse opp alle tingen han er interessert av. Dette ser ut som en CV der han nevner egenskaper han har. Problemet med alt han ramser opp, er at det kunne vært hvem som helst. Det mangler originalitet, personlighet og humor. Isteden for å si at du har god humor og innehaver av alle disse kvalitetene, burde han heller skrive om det på en leken måte i profilen. Hadde han gjort det, kunne han også sluppet å måtte påstå det i hver melding han sender.

Bli med på kurs

 

Share Button

Kommentarer