hygiene

Hygiene på date

Hvor godt tar du vare på deg selv? Jenter bruker gjerne mange timer i uken på gjøre seg så pen som mulig – alt fra å farge håret til pedikyr. Det å vise at du bryr deg om utseende ditt og hvordan du fremstår er tegn på sosial intelligens. En gutt som ikke bryr seg vil dermed lett falle igjennom hos jenter. God hygiene på date er avgjørende for suksess, her er en miniguide til hva du bør tenke på før du går på date.

Munn og tenner

Mange slurver med tannpuss og har ofte dårlig ånde. Kanskje er det ikke kysseteknikken din det er noe feil med, men heller ånden. Det å pusse tenner kan virke som enkel sak, men det er likevel viktig at du gjør det riktig. Når du kjøper tannbørste, bør du velge medium eller soft, da mange får tilbaketrukket tannkjøtt på grunn av for hard kost. Puss alltid tennene morgen og kveld, samt i løpet av dagen hvis du merker at det legger seg belegg. Husk også å pusse på tungen, da det fort kan komme et belegg som både lukter og ser ufint ut. Gjør tanntråd og munnskyld til en del av rutinen for å unngå hull og tannstein.

Hårfrisyre

Uansett type hår, så trenger det stell. Bruk sjampo og balsam slik at det ikke blir fett og spør gjerne på en frisørsalong om hvilken type sjampo som passer best for deg. Bruk hårprodukter som fremmer sveisen din, slik at det kan skape mer volum og ligge bedre. Ta turen innom frisøren rundt hver 4-5 uke, slik at du beholder frisyrens form. Det vil også lønne seg å gå fast til et sted, slik at frisøren kjenner sveisen din og ditt hår.

Ansiktsrens

Har du lett for å få fet eller uren hud, bør du høre med et apotek om de kan finne en ansiktsrens som passer for din hudtype. Bruk rensen morgen og kveld, slik at du ikke starter dagen eller ender dagen med et dårlig utgangspunkt. Dersom du har store problemer med akne, vil det være lurt å gå til en hudlege for veiledning om kurer du kan gå på over en periode for å redusere talgproduksjonen. Om du derimot har lett for å få tørr hud, bør du bruke en fuktgivende ansiktskrem etter at du har renset huden.

Barbering

Mange jenter foretrekker 3 dagers skjegget. Dette betyr ikke et viltvoksende skjegg, men et trimmet skjegg som ser velstelt ut. Har du dårlig skjegg, kan det hjelpe å barbere deg oftere, slik at du får en jevnere og tettere skjeggvekst. Om du velger å ha et glattbarbert ansikt, sørg for å bruke en skarp nok barberhøvel eller god barbermaskin. Dersom bladet er slitt, vil det kunne skape irritasjon i huden og forårsake røde prikker og innovergrodde hår.

Øyenbryn 

Følg med på øyenbrynene dine. Ved å nappe eller vokse bort hår slik at brynene får en form, vil du unngå en ustelt look som vilt voksende hår vil gi. Et sammenhengende bryn over øynene, er en nesten garantert deal breaker. Er øyenbrynene dine veldig tynne eller ujevne, kan du bruke en øyenbrynspenn for å fylle inn. Pass likevel på at brynene ikke blir for ”påtegnet”, slik at det tydelig kommer frem at du har sminket dem.

Nesehår

Mange menn får nesehår som stikker ut av nesen. Har du lett for å få lange nesehår, få deg en nesehårstrimmer, eller napp hårene. I tillegg til nese, barber nakkehårene og eventuelt klipp vekk hvis det tyter hår opp i halsen fra brystkassen. Noen menn får også hår oppe på selve nesen, disse er ikke så lett å se, men du legger merke til dem om du titter ekstra nøye etter. Dette er små detaljer, men jenter legger merke til det. Det er enkel å fikse og trenger ikke gjøres mer en 1-2 ganger i måneden.

Sminke

Ja, gutter kan faktisk bruke sminke! Du trenger naturligvis ikke maskara eller rouge, men et lett pudder kan gjøre mye for ansiktet ved at hudtonene blir jevnere. Unngå fete produkter som foundation, som lettere synes og kan skape fet hud. Spør om hvilke fargetone som passer for ditt ansikt på parfymeriet. Dersom du har akne eller annet du ønsker å dekke over, bruk en concealer på det bestemte området, ikke hele ansiktet. Om du syntes det er flaut å spørre, kan du si at du skal på en fotoshoot eller lignende.

Lær mer

 

Share Button

Kommentarer