Hvordan ta hint fra jenter

Et hint blir oversett

En gutt er på reise i Portugal og har funnet et koselig hostel hvor han skal tilbringe natten. Som hostel flest er det et sosialt miljø hvor flere turister samles og den kvelden kommer han nettopp i samtale med en fransk jente som også har sjekket inn. Samtalen mellom dem går fortreffelig. Kvelden blir lang mens samtalen blir mer og mer flørtete. Til og med de andre besøkende ser at en kjemi har oppstått mellom dem.

En etter en av beboerne tar kveld, hvor til slutt bare disse to blir sittende igjen. Hun legger hånden sin mykt over overflaten på hans hånd og foreslår at de beveger seg til sofaen i tv-stua og setter på en film. Forslaget blir avvist fordi han mener det er for seint å fullføre en film nå. Dessuten tenker han på å legge seg snart. Den franske jenter blir oppgitt men sier hun gjerne vil sjekke om rommet han fikk er finere enn hennes, mens hun leker med håret. “Helst ikke, jeg har akkurat pakket ut alt og det er et skikkelig rot der nå”- er svaret hun får i retur. Kjemien virker plutselig å ha dabbet av. Resten av natten tilbringer de for seg selv.

Menn tar ikke hint

Til alle kvinners frustrasjon er menn tilnærmet uvitende til når kvinner faktisk gir ut hint. Det gjelder både hint om at hun ikke er interessert og ønsker at du gir opp, men også hint om at hun finner deg tiltrekkende og håper at du har fanget det opp og tar det videre.

Paradoksalt er menn også innbilske. Av natur er de nemlig utsatt for å mistolke hver minste høflighet fra kvinner som antydning til flørting. Tendenser til slike seksuelle misoppfatninger er en del av menns psykologi. Den evolusjonære gevinsten med å tippe rett en sjelden gang er mye høyere enn kostnaden det medføres alle de gangene det tolkes feil. Den minst kostbare feilen er altså å tro hun er interessert i deg og hinter til noe mer når hun egentlig bare er vennlig. Omtrent 90% av alle kvinner kan fra erfaring bekrefte denne tendensen hos menn.

Selv om menn altså kan være ubegrunnet innbilske er ikke dette en oppfordring til å ignorere alle signal kvinner gir ut. Heller, bli flinkere å spotte når hun faktisk gir ut genuine hint. Av og til er jo nemlig dette tilfelle. For selv om kvinner rapporterer at de ofte opplever innbilske menn som misoppfatter vennlighet med flørtete hint, rapporteres det samtidig at menn er også dårlige til ta hintet når det først sendes ut.

Hvorfor hun sender hint

Hvorfor kan ikke alle bare være direkte og si hva de egentlig vil? Det enkle er ikke alltid det beste. For kvinner er hinting enda et nyttig verktøy i screening-prosessen hvor dine sosiale og psykologiske evner blir testet. Har du de rette kognitive evnene til å lese det intrikate flørte-spillet og gjøre de riktige trekkene videre? Kanskje du mangler noen sosiale antenner? Det er ikke hennes plikt å måtte vise deg alle kortene for at du endelig skal ta hintet. Da er det for seint. Du besto ikke testen og, som den franske jenten på hostellet, er hun ikke lenger interessert.

Kvinner ønsker i tillegg å være diskré rundt sine seksuelle interesser, som er enda en grunn til å gi ut vage hint. Kvinners store dilemma med sjekking er å gi hint til en fyr de finner tiltrekkende, men samtidig ikke fremstå som for mye ‘frampå’ eller desperate. Selv om direkte flørting og seksuelle tilnærmelser er en enkel og effektiv metode kan det virke for pågående og intenst for mange menn. Dessuten er ikke kvinner sikre på at de ønsker å gå hele veien til soverommet med det samme.

Flere tester må beståes før dette kortet kan legges på bordet. Det er enklere for henne å benekte at hun antyder til seksuell interesse ved å skjule det bak et hint. Kanskje hun vil, kanskje ikke. Hennes hensikt med hinting er derfor å gi menn anledningen til å vise handlekraft og ta initiativet, samtidig som hun ikke antyder til å være seksuelt pågående. Han må jo i det miste gi en innsats for å fortjene hennes oppmerksomhet. Et kvinnelig hint er nemlig ikke hennes måte å kommunisere hva hun ønsker å gjøre med deg, men hva hun ønsker at du skal gjøre med henne.

Nå som du forstår hensikten med hinting, er neste steg å kunne selektere ut hvilke atferd som kan være tydelige hint på at hun i det miste er interessert i å bli bedre kjent med deg. Å sanse signaler og hint fra andre skjer veldig fort og blir oftest plassert i underbevisstheten. Det er likevel ikke så lett å registrere hintene hun sender ut når dine følelser løper vilt og hundrevis av ulike tanker svirrer i hodet ditt. Ved å vite hvilke signaler som ansiktsuttrykket og kroppsspråket sannsynligvis sender ut, kan du bedømme hvordan du ligger an og bevisst styre dine handlinger i riktig retning med større selvsikkerhet.

Eksempler på hint

Verbalt
 • Hun fanger opp navnet ditt tidlig, bruker det ofte og med en leken tone.
 • Hun stiller mange spørsmål om deg. I stedet for at å gi korte ja/nei-svar til dine spørsmål sparrer hun i samtalen og kaster ofte ballen tilbake.
 • Hun kvalifiserer seg til deg ved å nevne mange av hennes gode egenskaper som menn ofte har preferanse for i en partner.
 • Hun er veldig positivt reaktiv til dine kommentarer og ler av alle vitsene dine.
 • Hun er ertende mot deg og gjør samtalen mer leken.

Menneskets språk er ikke begrenset bare til hva vi sier. Overraskende mye blir sagt gjennom ikke-verbale signal som vår adferd, ansiktsuttrykk og kroppsspråk.

Kroppsspråk
 • Hun leder oppmerksomheten til håret hennes med å tvinne det, kaste det bak skulderen eller leke med det.
 • Hun oppsøker øyekontakt med deg og holder det i 1-2 sekunder lengre enn vanlig, eller gir deg flere nye øyekast.
 • Hun tar initiativ, som for eksempel åpner en samtale, tar deg med på dansegulvet, eller ivrig introduserer deg til sine venninner.
 • Hun prøver å finne ting dere har til felles, som idrettslag, hobby, musikksmak eller favoritt-serie.
 • Hun gjenspeiler dine bevegelser som når du nikker med hode, smiler, drikker fra glasset eller legger hånden på henne.
 • Viljestyrt fysisk kontakt som kan avfeies som tilfeldig. Eksempelvis at hun griper armen din mens hun uttrykker en setning, eller slår deg lekent på brystet når du erter henne.
 • Hun vender kroppen mot deg med åpen og avslappet positur.
 • Hun lener seg mot i deg eller oppsøker kroppskontakt.
 • Hun tilter hodet til siden og stryker fingrene langs kragebeinet, halsen eller rundt kanten på glasset.
 • Er dere på date og hun er nøye på å bruke tyggis og lipgloss bør det gi deg en peiling på at hun kanskje ikke utelukker et kyss i løpet av kvelden. Sannsynligheten øker dersom hun også biter eller slikker på leppene sine mens henne nære blikk går fra munnen din, opp til øynene dine og ned igjen i et trekantmønster.

Hint om at hun ikke er interessert 

Hva er hint om at hun ikke er interessert? I bunn og grunn det motsatte av det som ble nevnt over. Når hun lener kroppen sin fra deg, ikke er engasjert i samtalen, har lukket positur, og unngår øyekontakt og fysisk kontakt. Hvis denne atferden etterfølges med et tydelig «nei» er det din plikt å ikke forfølge videre. Det kalles trakassering.

Til slutt er det viktig å huske at ingen jenter er like, også når det gjelder flørting. Noen er mer direkte og hinter tydelig, mens andre jenter føler de eksponerer seg helt åpenlyst bare ved å gjengjelde et smil. Det er altså viktig å bedømme hint ut i fra personen som sender de ut.  Ikke alle hint trenger heller å være viljestyrte og bevisste handlinger. Det kan også være signal og ledetråder hun gir fra seg, uavhengig av hennes bevissthet. Uansett er dette hint du ikke bør ignorere.

Referanse:
Hazleton MG. The sexual overperception bias: Evidence of a systematic bias in men from a survey of naturally occurring events. Journal of Research in Personality 37 (2003) 34–47

Share Button

Kommentarer