Hvordan få en kjæreste

Hvordan få en kjæreste

For noen er målet med sjekking å forstå det motsatte kjønn og opprettholde små korte forhold. For andre er målet å få en kjæreste. I det lange løp vil de flest ha noen å dele livet sitt med, men hvordan går man fra en flørt og til det å bli kjærester? I dette innlegget skal vi se på noen avgjørende faktorer som er viktig for å få en kjæreste.

Ikke prøv å få en kjæreste 

Mange er av den oppfatningen at et forhold oppstår dersom man begynner å invitere ut på en «ordentlig» date. Slik som å legge litt ekstra i invitasjonen, spandere middagen eller gi mange komplimenter. Selv om dette i seg selv er bra, fører det ikke nødvendigvis til et forhold. Den du dater vil ha lyst til å vinne deg over, dersom du ikke legger altfor mye i det. Man vil gjerne ha de tingene man ikke kan få, derfor blir vi uinteressante om vi er veldig tilgjengelige. Du kan ha i bakhodet at du ønsker å få en kjæreste, men dersom du tydelig viser dette fra starten av kan det virke avskrekkende.

Makten under jakten

Begge parter, både menn og kvinner trenger å utfordre hverandre i den første fasen av flørtingen. Dersom en av partene ikke er en utfordring, kan spenningen lett dø ut. Det betyr ikke at begge ikke kan være like interessert i hverandre, men i de fleste tilfeller er den ene litt mer interessert enn den andre. Den letteste måten å få en kjæreste, er faktisk å vise at andre også har lyst på deg. Dersom en av partene opplever dette, ønsker den parten som regel å beskytte den han/hun er interessert i fra andre potensielle partnere.

Han vil få en kjæreste

Menn ønsker fra naturens side ikke å binde seg til en partner. Grunnen til dette er hans enorme produksjon av sædceller som gjør at han biologisk sett ønsker å formere seg med flest mulig partnere. Dette betyr at han har større frykt for å binde seg, siden det ligger i hans natur å formere seg med flere partnere og slik sikre videreføring av gener. Vi vet i dag at de fleste barn vokser opp og at muligheten for å formere seg er gode.

Ser vi på hvordan mannen er fra naturen, var det svært viktig å ha sex med så mange partnere som mulig. Grunnen til dette var flere, blant annet høy dødelighet under graviditet og høy barnedødelighet. Sjansene for å formere seg og føre arven videre var mye mer begrenset enn hva den er i dag. Dessuten var det også vanskeligere å reise fra sted til sted og det fantes langt færre mennesker på jorden enn i dag. Disse faktorene til sammen gjorde det vanskeligere å få sex og samtidig mindre viktig å holde på en partner. Mannens oppgave ble derfor å spre sine gener så godt som mulig, slik at han var sikker på at i alle fall noen av hans barn overlevde og vokste opp. Dette henger igjen i menns gener i dag og de er derfor redde for å binde seg til en partner.

Hun vil beholde en kjæreste

Kvinner ønsker også tilfeldig sex, men har lettere for å binde seg. Dette har sammenheng med at de blir gravide og føder barn. Dette er fra naturens side en stor risiko for kvinner. De trenger derfor en mann til å beskytte henne under graviditeten og være beskytteren hennes etter fødselen. I dag har vi et stort sikkerhetsnett for kvinner både økonomisk og helsemessig. Slik har det dessverre ikke alltid vært og en kvinne alene med et eller flere barn kunne lett dø eller ikke klare å forsørge sine barn om hun ble forlatt. Det var heller ikke vanlig at kvinner hadde jobb og var derfor økonomisk avhengig av mannes økonomiske styrke.

Det er derfor det ofte er jenta som hinter om et forhold først. I dag er det ikke økonomisk motivasjon, men heller trygghet og tidsbegrensning. Kvinner skiller ut et begrenset antall egg som kan befruktes og den biologiske klokka tikker. Menn, derimot, kan formere seg stort sett gjennom hele livet og har liten begrensning på genmaterialet. Menn vil derfor i økt grad være opptatt av å få mange sexpartnere, mens kvinner vil beholde partnerene de har hatt sex med.

Hvordan bli kjærester

Det er mange veier til Rom, men du trenger uansett å komme til en enighet. Samtalen man har før man blir sammen eller avklarer forholdet kjenner vi som «the talk». Hvis forholdet skal annonseres på Facebook eller gjennom en samtale, må man komme frem til en enighet. Hvis ikke denne enigheten er etablert, kan ingen av partene fullt ut si at forholdet er etablert. Som du sikkert forstår vil kvinner og menn forskjellige ting. Selv om det er mer naturlig for kvinner å lede relasjonen inn til et forhold, betyr det ikke at menn ønsker å være single hele livet.

Hvordan spørre som mann

I en ideel situasjon, bør det være slik at kvinnen hinter om et forhold og at mannen samtykker at han kjenner på de samme følelsene. På denne måten oppnår vi balanse ved at hun ser på han som en potensiell partner blant alle mennene. I de fleste relasjoner der møtene leder til sex og kontakten opprettholdes, oppstår følelser hos begge parter. Dette styrkes dersom kontakten er hyppig og møtene ofte leder til sex. Er det slik at hun ikke tar initiativet, kan mannen ta saken i egne hender.

Hvis hun føler det samme for ham, kan det lede til et forhold. Timing er særlig viktig når menn spør, ettersom kvinner gjerne trenger mer tid for å bli tiltrukket. Derfor er det ikke noe hast med å spørre, før hun faktisk viser tydelig interesse tilbake.

Hvordan spørre som kvinne

Som kvinne er det en kunst å legge frem dette forslaget. De fleste vet at menn er mer redd for å binde seg, samtidig ønsker de at forholdet skal lede til noe av betydning. En stor frykt for mange kvinner er å fremstå desperate eller løse. Denne bekymringen, samt følelser for mannen, leder dem til spørsmålet om et varig forhold. Kvinner, i motsetning til menn, er mer i kontakt med følelsene sine og ønsker mer av den emosjonelle tilknytningen de allerede har med mannen.

Når kvinner skal gjøre «the talk» er det derfor viktig å legge det frem på en måte som ikke virker skremmende. Nøkkelen til å få ham inn i et forhold er derfor å presentere det som en liten forpliktelse. Aldri snakk om barn, giftemål eller lignende, men presenter det som noe fint dere kan ha sammen. Om det ikke skulle fungere, kan dere alltids slå opp. Sannsynligheten for at dere blir sammen, er større dersom det virker mindre forpliktende for en mann.

Tid og timing

Jo mer tid dere tilbringer sammen, desto bedre kontakt vil dere oppnå. Herifra kommer det ikke til å ta lang tid før dere virkelig vet om dere nyter hverandres selskap eller ikke. Gjennom flørtefasen kommer dere til å ende opp med å tilbringe mye tid sammen på diverse dater, og for ethvert møte dere har sammen vil dere lære mer om hverandre og bekjentskapet vil slik styrkes.

Når det kommer til etablering av forhold er det vel så viktig å ikke hoppe for fort inn i det. I noen tilfeller vil begge parter bruke god tid på å bli kjent og i andre tilfeller ikke. I de tilfellene hvor det har gått for fort i svingene oppstår det gjerne problemer med tillit og sjalusi oftere enn i de tilfellene hvor flørtefasen har vart lengere. Vær derfor ikke redd for å bruke litt tid på å bli kjent, samtidig som du holder interessen oppe. Hvis relasjonen ikke eskalerer mot sex, forblir det et vennskaplig forhold som kun blir til beundring.

Share Button

Kommentarer