Hvordan få draget

Hvordan få draget

Gikk du hjem fra byen denne helgen med en dårlig følelse? Synes du at er vanskelig å få draget? Det er ikke uten grunn. Om du har draget eller ikke er sammensatt og kan dermed virke tilfeldig. Hvordan du oppfattes og kommuniserer er ikke tilfeldig. Her er en liten guide til å bli flinkere til å flørte, slik at du kan få draget!

Få draget med rett kommunikasjon

Sjekking og flørting handler om kommunikasjon – rett kommunikasjon. For å skape en flørtende stemning er du derfor avhengig av å være god til å prate for deg. Tenk bare på noen du kjenner, hvorfor er det slik at de kommer unna med nesten alt de sier, mens du blir stående og måtte forklare deg? Hvordan du kommuniserer er derfor nøkkelen til å flørte, fremfor akkurat hva du sier. 

Vær leken

Den letteste måten å flørte på er ved å være leken. Istedenfor å prøve å imponere og skryte av hvor morsom og interessant du er, bør du heller demonstrere det. For å demonstrere framfor å skryte, kan man ta i bruk ulike kommunikasjonsteknikker og kommunikasjonsverktøy. Her er tre teknikker som gjør deg mer leken når du flørter.

Påstand

To som kjenner hverandre godt, vil ofte kommunisere gjennom påstander framfor spørsmål. Det vil si at den ene personen sier noe, mens mottakeren vil assosiere dette med noe og dermed komme med en påstand tilbake. Hvis man derimot stiller spørsmål på spørsmål, vil mottakeren føle at du ”stjeler verdi” fra situasjonen. En god huskeregel vil være å først si en påstand for så følge opp med et spørsmål. ”Jeg liker å reise, jeg har vært i …., hvor har du vært i sommer? Når du bygger opp en setning på denne måten, gir du mottaker noe først, før du stiller et spørsmål. På den måten gir du verdi, samtidig som mottaker får mer grunnlag for å svare tilbake.

Gjettelek 

Når du flørter på byen, vil det være lurt å la den andre jage deg. I samtalene kan du holde litt tilbake på for eksempel hva du gjør og hvor gammel du er. Ved å ikke ”gi bort” all informasjonene om deg selv, vil motparten lettere bli interessert. Dersom den andre er nødt til å jobbe litt for å få deg, vil også den se på deg som en utfordring. Istedenfor å pøse på med alt om deg selv for å imponere, få den andre til å grave litt etter svarene. På denne måten snur du på rollene og det blir den andre som prøver å sjekke opp deg.

Tullesvar

Gutter har lett for å svare konkret og logisk i en samtale. Det er lett å falle inn i en slags ”smalltalk” samtale der tjue spørsmål aldri blir til noe mer. ”Girls just want to have fun” er god regel å ha i bakhodet når du sjekker. Når en jente stiller et spørsmål er det som regel et tegn på at hun er nysgjerrig. Istedenfor for å svare konkret, kan du se om det er mulighet for å tulle litt med svaret. Eks: ”Hva jobber du med?” Svar: ”Fortiden jobber jeg litt som stripper, men i sommer har jeg sett med nødt til å ta meg sommerjobb som hjertekirurg”. Dette er selvfølgelig bare tull, men det skaper en reaksjon hos henne som videre kan skape attraksjon og gjøre deg mer attraktiv i hennes øyne.

Lær mer

 

Share Button

Kommentarer